Traditionellt sett så är en optimistjolle en segelbåt som byggts för barn, för att de ska kunna lära sig seglingens ädla konst. Så var det för mig när jag började. Som litet barn övade jag med optimistjollar varenda vaken stund av sommaren, och jag fullkomligen älskade varenda minut av det. Det gjorde att jag förälskade mig i den här båten, en förälskelse som har hållit i sig i många år, och som fortfarande värmer mitt hjärta.

Det är därför som jag fortfarande seglar med denna charmiga jolle, även om det är lite problem när det gäller storlek. Men som tur är så är jag ganska kort av mig, så jag får ändå plats och sonen har verkligen visat att han är intresserad. Som det ser ut idag så har vi två stycken jollar, den ena något större än den andra och det är den som jag använder. Grabben har den något mindre, och tack vare att de ser lika ut så kan han härma det jag gör, och därmed också lära sig segling snabbare.

Visst är det så att jag har seglat med större båtar, och det är en njutning i sig det med. Men jag kommer alltid tillbaka till optimistjollen eftersom att det är den som jag älskade allra först, det är den som har lärt mig båtlivet och det är den som är roligast att segla med, eftersom den är så lätt att manövrera. Jag kommer fortsätta segla med denna båt så länge jag orkar och kan och jag hoppas sonen också vill det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *