Hur mycket jag än älskar att vara på vattnet så finns det en vardag så man alltid måste förhålla sig till. Min är mitt lilla hus och mitt lilla jobb och det är ofta som jag har tänkt på om jag bara skulle lämna allt och bosätta mig på en större båt och bara glida runt. Dock kan jag inte göra det, jag har ansvar i vardagen som inte går att komma ifrån och det är faktiskt ofta med glädje som jag gör dem, dock så finns det vissa delar som verkligen är alldeles outhärdliga. Att klippa gräset är precis en sådan grej.

För att jag ska kunna göra det snabbare och effektivare har jag köpt mig en åkgräsklippare. Det som dock verkar vara fallet med mig gräsmatta är att den består av mer mossa än vad det är gräs, och det gör det inte direkt mer underhållande att ta hand om den. Så det är egentligen bara några grässtrån plus massa mossa som jag klipper med åkgräsklipparen och det är ganska frustrerande faktiskt. Men jag har fått ett bra tips av en kollega om vad man ska göra för att gräset ska må bättre.

Det handlar helt enkelt om att inte klippa det alls, eller klippa det högt. Det betyder att man ställer in gräsklipparen på att klippa en decimeter högre, för att ge gräset i gräsmattan en chans att överleva. För ju länge gräset är, desto bättre överlever det och kan konkurrera ut mossan. Klipper man det kort vinner mossan, och det är det ingen som vill, så nu ska jag sluta klippa gräset så ofta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.