När man har en soffa som har hängt med i över 15 år och som definitivt har sett sina bättre dagar är det hög tid att börja titta efter en ny. Jag köper inte möbler så ofta, men när jag gör det så gör jag det ordentligt. Och det jag menar med det är att jag helt enkelt lägger lite tid på mina inköp. Jag tar inte bara första bästa utan ser till att jag hittar något med hög kvalitet som är prisvärt och som jag kommer att trivas med länge. Det är viktigt att möblerna är bekväma, och till viss del är det förstås också viktigt att de ser bra ut.

En bra sida på nätet
Jag har hittat en sida som heter Inside Möbler som verkar ha bra soffor till bra priser. Eftersom jag är noga med bekvämligheten så tänker jag inte beställa en soffa som jag inte har fått provsitta, men Inside Möbler har också en butik i Bromma vilket ju är perfekt. Då kan man titta på utbudet på nätet, i lugn och ro, och så kan man åka till butiken och provsitta de soffor man är intresserad av.

Vilken ska man ha?
Än så länge har jag inte bestämt mig för vilken typ av soffa jag ska ha. Det jag vet är att det ska vara en divan på soffan, för det är verkligen något jag ser som vardagslyx. Jag hatar att behöva lägga upp fötterna på soffbordet. Det är hårt och obekvämt, och det ju också lite ohygieniskt eftersom man ofta ställer sin mat där. Så en divan är ett måste, och kanske rentav två. Det finns ju sådana soffor, och eftersom divanen snabbt blir populär så känns det ju bra att ha två så att man inte blir utan.

Men det beror ju förstås lite på hur stor soffa som får plats i vardagsrummet också. Soffan får ju inte ta upp all ledig plats om man säger så och vårt vardagsrum är inte jättestort. Färg på soffan får bli ett senare problem. Hos Inside Möbler får man välja mellan en massa olika färger och tyg, men först och främst gäller det ju att hitta en soffa som man trivs med. Sedan får man börja fundera på hur den ska se ut. Kanske satsar man på något diskret som smälter in, eller så tar man en stark färg som sticker ut. Det är i vilket fall som helst roligt att man kan göra sin soffa personlig genom att välja färg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.