Jag tror på att ta hand om det man har i sina ägor. Det är bland det mest onödiga som finns att hålla på att köpa nytt hela tiden, när man istället kan ta hand om sina saker och reparera dem när man behöver göra det. Därför har jag satt i system en plan som går ut på att delar av mina ägor varje år får gå igenom ett rejält underhåll, och det som behövs blir reparerat. Här är tre av områdena:

Altanen
Altanen är den del av huset som egentligen är mest utsatt och den behöver behandlas väl. Den är oftast enbart i trä, och trä och väta går knappast hand i hand som de flesta av oss vet. Att det dessutom kan bli väldigt varmt, och kallt, gör att träet i altanen verkligen får utstå mycket slit. Därför så behövs det ett rejält underhåll, gärna årligen, som gör att altanen kan få fortsätta vara fin i många år framöver, för annars så ber man egentligen bara om problem.

Tak och stuprör
Det gäller också att man tar hand om taket. Jag har betongpannor uppe på mitt tak, och det brukar kunna bli så att det samlas mossa och annat skräp på pannorna. Det betyder att man behöver få bort denna mossa, eftersom att det är områden som samlar på sig fukt och som i sin tur kan påverka taket negativt. Fukten som finns i mossan kan då tränga in och därför är det klokt att varje år ta sig en till med en kvart eller kanske högtryckstvätt så att ingen mossa finns. Dessutom är det ett bra läge att rensa stuprör, för det är viktigt av samma orsak. Vattnet måste kunna rinna obehindrat i stuprören.

Bilen
Att ta hand om sin bil är inte enbart bra för att den ska hålla längre, det är också bra för att den ska se bra ut och ha ett högre värde längre. Därför så är ser jag till att tvätta min bil grundligt varje år, gärna flera gånger faktiskt, för att den ska vara strålande fin ett bra tag. Det är ganska enkelt att tvätta bilen, speciellt när man vet vad man gör, men det kan faktiskt vara så att det är svårare än vad du tror då det är flera viktiga saker som du behöver tänka på. Många av dem har sammanfattats i den här artikeln, så var noga med att läsa igenom dem innan du börjar tvätta: http://www.expressen.se/motor/10-varsta-misstagen-nar-du-tvattar-din-bil/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.